jsem zasvětila pečení. Vůbec jsem nic takového v těchto horkých dnech neplánovala, ale protože jsem ráno zjistila, že v pátek koupený chleba je plesnivý, bylo rozhodnuto. Chleba si už nějakou dobu peču sama v domácí pekárně, pouze výjimečně ho koupím. Používám pečící směsi z webových stránek https://www.mojepekarna.cz , mám je vyzkoušené a jsem velmi spokojená. Minulý týden jsem použila poslední směs, objednala další, ale zásilka dorazí až ve středu. Koupila jsem tedy chleba v obchůdku u nemocnice. No a jaké bylo moje překvapení, ráno chci dělat snídani a chleba je krásně zelený. A zase znovu jsme si řekla (po kolikáté už), že v běžné prodejní síti chleba kupovat nebudu. Úplnou náhodou jsem včera viděla v Tescu směs, kterou neznám - Vícezrnný chleba.
No, ještěže jsem ji koupila. Vytáhla jsem pekárnu, nalila do ní vodu, nasypala směs a droždí a zapla na rychlý program. Za dvě hodinky jsem vytáhla výborný voňavý chlebík. Směs stála 24,- a určitě ji znovu koupím. Chleba je chuťově vynikající a je plný semínek.
Když už jsem měla rozkramařeno, dala jsem se do pečení rybízové buchty s jogurtem. Na zahradě jsem otrhala černý rybíz, který se do ní náramně hodí.
Rybízová buchta s jogurtem:
200 ml bílého jogurtu, ideální je Hollandia
Tuhle buchtičku peču často, je to taková rychlá letní varianta, kde se dá upotřebit ovoce ze zahrady, všem chutná a večer není na plechu už vůbec nic.
Pekla jsem podle receptu z TOP receptů
A jak jsem byla v tom kuchyňském řádění, pokračovala jsem kvašáky. Hrozně dlouho jsem je nedělala, tak jsem zvědavá, jestli se okurčičky podaří. Mám 3/4 pětilitrové lahve. Teď už jen budu číhat na ten správný okamžik a na výlov prvního kvašáčku.
Mějte se krásně.
Žádné komentáře:
Okomentovat